Brandwonden verzorgen

Bij de meeste kinderen met brandwonden worden elke dag de verbanden verschoond. Dit gebeurt in de kinderbadkamer. Tenzij je ziek bent en het beter is dat je verzorgd wordt in je eigen bed.

Problemen met het bekijken van de video? Klik hier.

Sinds april 2018 hebben we een nieuwe verbandwisselkamer waarin afleiding centraal staat. Onderzoek heeft aangetoond dat afleiding helpt om pijn te verminderen en angst te voorkomen. In de nieuwe verbandwisselkamer waan je je in een compleet andere wereld door de versierde muren, speciale verlichting, rustige atmosfeer en kun je via YouTube, Netflix, films en games afleiding opzoeken. Bekijk hier een filmpje waarin je een rondleiding krijgt in de nieuwe verbandwisselkamer. Hieronder zie je een aantal foto’s:

Niet alleen de verpleegkundigen en de brandwondendokter komen bij je kijken. Ook de fysiotherapeut komt oefeningen met je doen zodat de plek waar je wond zit genoeg beweging krijgt.

Soms worden brandwonden niet helemaal vanzelf beter, de brandwondendokter moet je dan opereren. Als je geopereerd moet worden, word je voorbereid door een pedagogisch hulpverlener.

Wil je weten hoe het gaat als je geopereerd wordt? Bekijk dan het filmpje. Bij Onderzoeken en Behandelingen kun je zien of er meer informatie te vinden is over het onderzoek of de behandeling voor jou. Zo kun je zien wat er gebeurt als je een infuus krijgt of als er bloed wordt geprikt.

Naar het Brandwondencentrum

Klik hier om terug te gaan naar het Brandwondencentrum.