Interessante en nuttige websites en boeken

Hieronder treft een overzicht van enkele goede en nuttige websites voor ouders/verzorgers. Sommige websites bevatten algemene informatie, andere gaan specifiek over een aandoening. Ook vindt u hier boeken die de moeite waard zijn om te lezen.

MaasstadZiekenhuis.nl
Op de generieke website van het Maasstad Ziekenhuis vindt u meer informatie over aandoeningen, onderzoeken en behandelingen of overige informatie omtrent het ziekenhuis.
www.maasstadziekenhuis.nl

Kindenziekenhuis.nl
Stichting Kind en Ziekenhuis is de patiënten- en consumentenorganisatie voor kinderen in de zorg.
www.kindenziekenhuis.nl

Allesoverurologie.nl
Nederlandse Vereniging van Urologie; met informatie over urologische aandoeningen.
www.allesoverurologie.nl/kinderen

Mijnkinderarts.nl
Mijn kinderarts.nl is de bron voor publieksinformatie van de Nederlandse vereniging van kindergeneeskunde.
www.mijnkinderarts.nl

Kinderneurologie.eu
Informatie over aandoeningen bij kinderen aan de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en/of de spieren.
www.kinderneurologie.eu

Cyberpoli.nl
Website voor kinderen met een chronische ziekte, zoals coeliakie, diabetes, astma, IBD, aangeboren hartafwijkingen, jeugdreuma, CF, hiv of sikkelcelziekte, Klinefelter syndroom of down syndroom, chronisch vermoeidheidssyndroom en schildklier- en hypofyseaandoeningen.
www.cyberpoli.nl

Vooreenveiligthuis.nl
Als je te maken krijgt met geweld in huiselijke kring kun je daar altijd wat aan doen. Of het nu om jezelf gaat of om iemand anders. Of je nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Deze website is er om je te helpen bij die eerste stap naar hulp en advies.
www.vooreenveiligthuis.nl

Aanbevolen boeken voor ouders

Als je kind naar het ziekenhuis
José Sagasser
Als je kind naar het ziekenhuis moet, krijg je als ouder te maken met veel praktische zaken en emotionele vragen van jezelf en je kind. José Sagasser geeft antwoord op deze vragen en biedt tips en adviezen om de ziekenhuiservaring zo soepel mogelijk te laten verlopen voor ouder en kind.