Je hoeft je niet te vervelenJe-hoeft-je-niet-te-vervelen

We hebben een speelkamer vol speelgoed, spelletjes, een voetbaltafel, een Wii en een X-box. Vaak vind je daar ook iemand van de pedagogische zorg die samen met jou iets kan uitzoeken om te gaan doen. Je mag ook speelgoed uit de speelkamer lenen waarmee je op je kamer kan spelen. De verpleegkundige of iemand van de pedagogische zorg komt het dan bij je brengen.

Je kunt ook naar de Droomplek gaan als dat mag van de dokter. Dit is een ruimte buiten de afdeling waar je kan spelen en chillen met je broertjes, zusjes, en vrienden en waar je ouders ook even kunnen ontspannen. De Droomplek vind je op de vierde verdieping (vlakbij de Kinderafdeling) tussen bouwdeel F/G en bouwdeel D/E, de verpleegkundige kan de ruimte voor je openen. Ben je jonger dan 14 jaar dan moet er een volwassene met je mee.

De CliniClowns komen één keer per week langs. Dat zijn speciale clowns voor zieke kinderen. Ze zijn heel gek en maken je aan het lachen. Maar het kan zijn dat je echt geen zin hebt in deze clowns. Dan mag je dat gewoon zeggen, de clowns komen dan niet bij jou.

Op het beeldscherm boven je bed kun je tv kijken, radio luisteren, maar ook spelletjes doen of deze website bekijken. Aan het scherm zit ook een lange arm die kan bewegen, dus je kunt hem zo naar je toetrekken.

Wij hebben voor jou een aantal leuke kleurplaten, stripverhalen en luisterboeken opgezocht. Klik hier om deze te bekijken.

7DSC_8871
je hoeft je niet te vervelen Laslo
CliniClowns in Droomplek

Een dag of nacht in het ziekenhuis

Klik hier om terug te gaan naar een dag of nacht in het ziekenhuis.