De kinderraad van ons ziekenhuis bestaat uit een aantal kinderen/tieners in de leeftijd van 10 tot 19 jaar. De kinderen bespreken onderling belangrijke zaken die te maken hebben met het ziekenhuis of de zorg. Tijdens de overleggen van de kinderraad zijn altijd minstens twee kinderverpleegkundigen, één pedagogisch zorgverlener en een kinderarts aanwezig. Zo krijgen zij een goed beeld van wat de kinderraad bespreekt en vindt. Ook zorgen zij er voor dat met de tips en ideeën van de kinderraad aan de slag wordt gegaan.

Wat is het doel van de kinderraad?
De kinderraad helpt ons om goed te luisteren naar kinderen in ons ziekenhuis en er voor te zorgen dat kinderen zich, naar omstandigheden, goed voelen bij ons.

Wat doet de kinderraad?
De kinderraad draagt zelf punten aan die ze in willen brengen. Ook medewerkers van het ziekenhuis zetten onderwerpen op de agenda om te bespreken en de mening van de kinderen te horen. Aan de hand van een agenda wordt overlegd. De kinderen geven hun mening over wat goed gaat en wat beter of anders kan. Als er punten zijn die verbeterd kunnen worden, geeft de kinderraad het ziekenhuis gevraagd (en ongevraagd) advies.

De leden van de kinderraad van ons ziekenhuis zijn bekend met het ziekenhuis. Ze hebben er bijvoorbeeld langere tijd gelegen of meerdere keren de poliklinieken bezocht. De kinderen zijn gedurende drie jaar lid van de raad. Na deze drie jaar verlaten ze de raad.

Heb je een vraag aan de kinderraad van het Maasstad Ziekenhuis of wil je ze wat melden, dan kan dat via het emailadres kinderraad@maasstadziekenhuis.nl

Wil jij ook bij de Kinderraad?
Kom jij vaak in het ziekenhuis, voor jezelf of voor een broer(tje) of zus(je)? Vind jij het leuk om mee te denken en ben je niet bang om je mening te geven? Meld je dan aan via het inschrijfformulier en als er een plekje vrij is kun je samen met ons de zorg voor kinderen beter maken.

De kinderraad stelt zich voor

Ik ben Katelijne, 13 jaar en zit in de tweede. Ik heb twee oudere broers, twee oudere zussen en een kat. Ik kom al heel lang in het ziekenhuis omdat ik vanaf dat ik negen maanden ben al diabetes heb en vanaf 2 jaar ook nog een glutenallergie. Ik speel drie keer in de week hockey verder shop ik graag met mijn beste vriendin. Ik zou het ziekenhuis graag wat opvrolijken en in de wachtkamer van de kinderpoli nieuwe foto’s van kinderen ophangen want deze zijn alweer heeeel oud!

 

Ik ben Milan, 11 jaar en ik woon samen met mijn ouders en grote en kleine broer in de buurt van Rotterdam. Elke drie maanden heb ik afspraken in het ziekenhuis, ik ben al vanaf mijn vijfde vaste klant kun je wel zeggen. Ik zit in groep zeven en heb een gezellige klas. Ik voetbal graag met mijn broer en vrienden en een per week doe ik aan aikido. Ik kijk ernaar uit om wat voor de kinderen in het ziekenhuis te betekenen, als eerste zou ik graag wat meer spelletjes voor 10 jaar en ouder willen zien op de kinderpoli!

 

Ik ben Chantal, 19 jaar oud en ik ben tweedejaars geneeskunde student. Ik heb drie zussen en woon nog lekker thuis bij m’n ouders. Naast mijn studie werk ik in een ziekenhuis en sport ik vier dagen in de week. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om af te spreken met vrienden😊. Ik ben in de kinderraad gekomen doordat ik een tijdje opgenomen ben geweest in het Brandwondencentrum. Ik zou graag willen zien hoe onze ideeën en tips van de afgelopen jaren zijn gebruikt in de praktijk. Vooral naar de prikkamer ben ik heel benieuwd 😊.

 

Ik ben Asya, 10 jaar. In mijn huis woon ik met mijn ouders, mijn broer en mijn kat Lucky, 😍. Mijn lievelingsdieren zijn katten en honden. Ik zit op schaken en wedstrijdzwemmen. Ik zit in groep zes. en ben vaak blij en spring in het rond als een vogeltje! Ik heb diabetes type 1 gekregen toen ik ongeveer 5 was, dus ben ook een vaste klant sinds mijn vijfde!🤩 Het lijkt me leuk om kinderen te helpen via de kinderraad. En ook ik zou meer spelletjes willen voor 10 jaar en ouder maar misschien ook voor jonger!

 

Ik ben Jaysee, een jongen van 11 jaar. Ik zit in groep zeven en hou van games. Begin 2022 werd ik ziek  en kwam ik er achter dat ik diabetes type 1 heb. Ik heb hiervoor een week in het ziekenhuis moeten blijven om mijn suiker weer op pijl te krijgen. Ik kom om de 3 maanden voor controle naar het ziekenhuis. En omdat ik dus ook op de verpleegafdeling heb gelegen kan ik goed mijn mening erover geven. Vaak moet ik tijdens de controle lang wachten omdat ik drie afspraken heb. Ik wil mij dan ook graag inzetten voor spelletjes in de wachtruimte voor alle leeftijden. Ook om het leuker te maken voor mijn zusje omdat zij altijd mee moet.

 

Ik ben Bouwe, 12 jaar en Ik heb een broertje, een zus en een hond. Verder zit ik op golf en hockey. Ik zit in de kinderraad omdat ik vaak in het ziekenhuis kom omdat ik suikerziekte heb (diabetes type 1). Ik heb drie keer per jaar controle en het gaat goed. Ik vind zelf dat soms de wachtkamers saai zijn vooral als je lang moet wachten. Dus het lijkt mij leuk als er meer dingen voor kinderen in komen.

 

Ik ben Aíslinn, 18 jaar oud en ik zit op de opleiding Verpleegkundige niveau-4 PGL. Heb twee oudere broers en woon nog bij me ouders. Ik heb een hond, negen vogels en twee cavia’s. Ik heb vanaf 14 maanden oud een glutenintolerantie/coeliakie en ben dus ook een vaste klant. Ik heb twee bijbaantjes en ga vier dagen in de week naar de sportschool.
Wat ik graag zou willen zien zijn de projecten die met de vorige groep zijn gestart. Zijn deze er nog en kunnen we deze nog verder uitbreiden. 🙂🙂

 

 

Ik ben Charles, 13 jaar. Vanaf dat ik baby ben, moet ik vaak naar het ziekenhuis. Dit is voor mijn allergieën, astma en KNO. Als ik een afspraak in het ziekenhuis heb, mag ik meestal iets uit de automaat.
Ik zou graag tijdens de bijeenkomsten een bezoek willen brengen aan de KNO-poli en het Brandwondencentrum.

 

Ik ben Semm, 9 jaar en ik heb astma. Ik heb meerderen keren in het ziekenhuis gelegen en verschillende onderzoeken gehad. Röntgenfoto’s, geopereerd, allergieëntest en nog meer. Ik heb het vaak naar me zin in het ziekenhuis. Vooral chocomelk halen als ik naar de kinderpoli moet. Mijn grote hobby is voetbal en op de poli tafelvoetbal ik altijd even met me moeder. Mijn doel binnen de kinderraad is dat de kinderen het leuker hebben of krijgen in het ziekenhuis. Ik zou graag een bezoek willen brengen aan; de brandwonden afdeling, kinderafdeling en allergieën afdeling.

 

Ik ben Isis, 10 jaar en ik heb astma. Maar gelukkig niet zo erg. Ik hoeft dus gelukkig maar af en toe naar de dokter.
Ik zou graag wel wat meer willen leren over het ziekenhuis. Welke afdelingen er zijn en welke dokters. Dan weet ik ook wat beter waar de meeste kinderen zijn en hoe we het fijner kunnen maken voor de kinderen.