Wie kom je tegen in het ziekenhuis?

In het Maasstad Ziekenhuis werken heel veel mensen. Hieronder zie je een aantal mensen die je tegen kunt komen op de polikliniek Kindergeneeskunde of de afdeling Kindergeneeskunde.

Polikliniekassistente

Voordat je naar de arts gaat, ontmoet je vaak eerst de polikliniekassistente. Als je binnenkomt, meld je je bij haar aan bij de balie. Zij zal jou meten en wegen. Als er een vervolgafspraak nodig is, maakt zij een nieuwe afspraak en geeft ze je eventueel een folder en flyermateriaal mee.

Dokter

De dokter stelt aan jou en je ouders vragen en gaat je onderzoeken om erachter te komen wat er met je aan de hand is.

Hier zie je de kinderartsen die werken bij het Maasstad Ziekenhuis.

Verpleegkundig specialist

Een verpleegkundig specialist is een verpleegkundige die is opgeleid om bepaalde dokterstaken uit te voeren. Daar hebben ze speciaal voor geleerd. Ze zijn gespecialiseerd in speciale ziekten zoals problemen bij te vroeg geboren baby’s, ziekten van je longen (zoals astma) en ziekten van je maagdarmkanaal.

Verpleegkundige

De verpleegkundige is de hele dag aanwezig om jou te verzorgen. Als je op de afdeling komt, stelt zij jou en je ouders vragen om je wat beter te leren kennen. Het is belangrijk dat je de verpleegkundige vertelt hoe het met je gaat, zodat zij jou zo goed mogelijk kan helpen.

Pedagogische zorg

Een medewerker van de pedagogisch zorg legt uit wat er gaat gebeuren in het ziekenhuis. Zij kan jou vertellen hoe een onderzoek gaat en wie je tegenkomt als je wordt geopereerd. Het is natuurlijk ook fijn als je wat te doen hebt in het ziekenhuis. Daarom denkt iemand van de pedagogische zorg samen met jou na over wat je in het ziekenhuis kunt doen, zodat je je niet hoeft te vervelen.

Andere medewerkers

In het ziekenhuis zie je nog meer medewerkers, zoals een secretaresse, voedingsassistente en de schoonmaker.

CliniClowns

Eén keer per week brengen de CliniClowns wat gezelligheid op de afdeling en komen ze bij je bed langs als je dat wilt.