ECG

Met dit onderzoek kan de dokter zien hoe snel en in welk ritme je hart slaat. Hierbij mag je op je rug op de onderzoekstafel gaan liggen. Naast deze tafel staat een computer. De verpleegkundige plakt zes stickers op je borst. Ook krijg je op je armen en benen een sticker. Die kunnen een beetje plakkerig zijn, maar hierdoor blijven ze beter zitten.

De verpleegkundige maakt nu met kleine knijpertjes draden aan de stickers vast. Deze draden zijn verbonden aan een apparaat. De verpleegkundige gaat achter het apparaat zitten en de computer voelt via de stickers en draden in welke ritme je hart klopt.

Je voelt daar helemaal niets van. Het is wel erg belangrijk dat je stil blijft liggen. Het onderzoek duurt niet zo lang, ongeveer vijf minuten. Als het allemaal klaar is, haalt de verpleegkundige de stickers van je af en mag je weer naar huis of terug naar de afdeling Kindergeneeskunde. De volgende keer dat je bij de kinderarts komt, vertelt hij of zij aan jou en je ouders wat de uitkomsten van het onderzoek zijn.

Onderzoeken en behandelingen

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht met alle onderzoeken en behandelingen.